image

Nieuwsberichten

Nieuwbouwdag Schiedam 2020!

Nieuwbouwdag Schiedam 2020

Zaterdag 10 oktober van 10.00 tot 16.00 uur is het Nieuwbouwdag Schiedam! Je kunt de goodiebag met wandelroute afhalen in de tent voor het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39 (naast de Grote- of Sint Janskerk). Voor Dirkzwager Schiedam zit er een interactieve rondleiding door het terrein bij, waarbij je tijdens het wandelen kan luisteren naar het historische verhaal. Een superleuke manier om meer over de historie, de woningtypes én de toekomst van het gebied te weten te komen.

Maak jij zaterdag kennis met Jules, Dirk, Maarten en Bobby?

Zij verwelkomen je graag! Tot dan en vergeet je oortjes niet!

Fotofestival landt in Dirkzwager!

Fotofestival Schiedam (FFS) vindt plaats van 3 september t/m 20 september 2020 en is dit jaar voor het eerst op een hele bijzondere locatie! Op het Dirkzwagerterrein, kenmerkend vanwege haar rijke jeneverhistorie, vindt de tentoonstelling plaats in een van de grote loodsen. Het thema van Fotofestival Schiedam 2020 is transities. Hoewel we – in het westen – genieten van een ongekende welvaart, lijkt een gevoel van chaos en onbehagen te heersen. Verschillen tussen rijk en arm en links en rechts lijken almaar toe te nemen. Met andere woorden, het historische moment waarin wij leven lijkt een kantelpunt te bereiken, waarin verschillende crises zich voordoen. Deze crises, of liever transities, vormen de rode draad in editie 2020 van Fotofestival Schiedam.

Kom jij ook? Voor de openingstijden en tickets, zie www.fotofestivalschiedam.nl.

Open Monumentendagen 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september aanstaande vinden de Open Monumentendagen plaats. Een geweldige kans om eens binnen te gluren bij

al die mooie monumenten die Schiedam rijk is. En voor het eerst stellen we een aantal van deze monumentale panden op het Dirkzwager terrein open!

Zaterdag en zondag tussen 12 en 17 uur zijn zowel de voormalige Drilschuur (gelegen aan de Groenweegje 13) als de bijzondere oude distilleerderijen genaamd de Kappelhof (gelegen aan de Noordvest 30-32) geopend.

Gezellig als u op de route naar bijvoorbeeld de Sint Joris Doele die ook deelneemt, even bij ons binnen wandelt. Of tokkel van een van de hoogste molens ter wereld (Noordvest 34)!

 

Ook is er gelegenheid om gratis deel te nemen aan de rondleidingen door het gebied. Op zaterdag vertelt architect Arjan van de Berge en op zondag architectuurhistoricus Geert Medema je alles over de historie van de

prachtige panden op het Dirkzwager terrein. Om 13 en om 15.30 uur starten deze rondleidingen aan de Noordvest 23 (witte hoekpand).

 

Meer weten over het programma?

https://www.openmonumentendag.nl/wp-content/uploads/2019/01/Programmafolder.pdf

 

De deuren van de Drilschuur en Kappelhof staan voor u open. Tot dan!

12,13 en 14 juli festival

Where we've met festival

PROEF DE HISTORIE.

Al zou je het vandaag de dag niet zeggen; toen de jeneverstokerijen nog vol in bedrijf waren, was het hier een drukte van belang. Stampend verkeer, stomende ketels, rollende vaten… De geur van graan, rook, roet en reuring. De molens, de monumentale pakhuizen en de industriële monumenten staan er gelukkig nog in volle glorie. Met daartussen straks stoere nieuwbouw. Geen standaard rijtjes maar karakteristieke panden met eigenheid. Helemaal van nu met gevoel voor toen. 

Op de hoogte blijven van alle plannen? Schrijf je in 

voor de nieuwsbrief op www.dirkzwagerschiedam.nl 

Interesse?

schrijf je nu in voor een van deze stoere herenhuizen
of Bel ooms makelaars op 010 273 01 02.

Schrijf je in