Dirkzwager Schiedam.

Een schiereiland heeft

zo zijn voordelen.

Eigenlijk is het best bijzonder: Dirkzwager ligt heerlijk aan het water op een schiereiland. En dat heeft zo zijn voordelen. Aan de ene kant is het lekker rustig en besloten. Aan de andere kant is de buurt toch verbonden met de stad. Al helemaal omdat er drie stations op loopafstand liggen: metro, tram en trein.

Makkelijk bereikbaar. Super handig!

Bekijk locatie in Google maps

Feitjes over de buurt.

Onder de
wiek blijven.

Anders dan in Rotterdam, zie je in Schiedam weinig hoogbouw. Dat maakt Schiedam stedelijk maar toch gemoedelijk. Echt een plek waar je je buren nog kent.In Dirkzwager komt alleen laagbouw. Volgens de lokale bouwvoorschriften mag er niet hoger dan het laagste punt van de molenwieken worden gebouwd. Bijzonder hè?

Wat gaat hier allemaal komen?

Proef de historie

Je vindt het vast leuk om wat meer te weten over de rijke historie van de buurt. Het vermaarde Schiedamse jenever-stoken gaat terug tot de zestiende eeuw. Op het hoogtepunt, in 1881, waren er maar liefst 392 branderijen in de regio. Eén van die branderijen was het later koninklijke M. Dirkzwager, dat vooral bekend werd met het jenevermerk Floryn. Je vader of opa kan vast het bekende reclame-deuntje, “Ha, fijn, ha fijn, een borrel van Floryn”, nog altijd feilloos meezingen. Al is de branderij inmiddels weggevallen, Dirkzwager leeft nu gelukkig voort als naam van de buurt.

Interesse?

Meld je aan