image

Zullen we even langs
De pleinen dwalen?

Dwaal door smalle straten en steegjes. Voor je het weet bevind je je op één van de 5 pleinen van Dirkzwager. Allemaal met een ander karakter of functie en toch hebben ze één ding gemeen. De grote boom die er straks staat. Elk jaar wordt de boom groter, dikker, ouder en karaktervoller. Met dit gebaar verwijzen we naar karakteristieke pleinen in de binnenstad zoals de Grote Markt en het Lindenhof. En weet je wat leuke is: het groen op de pleinen beleef je door slimme zichtlijnen in elke straat. Dwaal je mee door Dirkzwager van plein naar plein?

Schuttersplein

Het Schuttersplein vind je straks achter de St. Joris Doele. Vroeger oefenden de handboog- en voetboogschutters hier. In de toekomst is het een plek waar je ontspannen een terrasje pakt bij de Drilschuur, even bij de galerie binnenkijkt en kinderen ziet spelen. Zes woningen van fase 1 grenzen direct aan het Schuttersplein. Je zou er maar wonen. Het oude exercitieterrein is straks de verborgen parel van Dirkzwager. Het plein wordt ingericht met bomen die als soldaatjes het plein markeren en een zichtbare waterberging. Voor het bergen van het water gaan we de alcoholkelder hergebruiken.

Foto
Foto

‘t hofje

’t Hofje is een binnentuin die je als verlengstuk van de voorplaats van de hofwoningen van fase 2 kunt zien. Hier leef je in alle rust samen, midden in de binnenstad van Schiedam. Ideaal als je wat ouder bent, houdt van gezelligheid of juist kleine kinderen hebt en een oogje in het zeil wel handig is. Aan ’t historische Hofje vervagen de grenzen tussen binnen en buiten gemakkelijk.

Florynplein

Het Florynplein dankt zijn naam aan het bekende jenevermerk van Dirkzwager. Je vindt het plein aan het Groenweegje tussen een Rijksmonument en de nieuwbouw van fase 1. Het Florynplein krijgt hoogteverschillen en natuurlijke elementen die kinderen verleiden om te spelen. Denk aan boomstammen, trappetjes, glooiend gras en een wadi, waar we het water bergen. De beplanting van de wadi wordt zorgvuldig gekozen, zodat het plein alle seizoen en getijden even mooi is. Ga je mee op avontuur?

Foto
Foto

doeleplein

Het Doeleplein ligt aan de haven voor de St. Joris Doele. Door hier een groen plein te maken met bestaande platanen en andere bloeiende planten, zoals magnolia’s, krijgt deze plek veel meer waarde. Straks zit je lekker op de kade en geniet je van alles wat er rondom dit plein gebeurt. Een bruidspaar komt aan voor een mooi feest in de St. Joris Doele, in de haven is iemand zijn bootje aan het klaarmaken voor vertrek en er fietsen wat pubers voorbij die op weg zijn naar de binnenstad.

Het 5e plein (kinderbuurt)

Het 5e plein (waarvan de nieuwe naam nog niet bekend is) in Dirkzwager ligt aan de Kinderbuurt, bij een deel van de buurt die wij op dit moment niet ontwikkelen, maar die wel bij het gebied hoort. De exacte inrichting is nog niet bekend. Vast staat wel, dat ook hier weer een grote boom en zoveel mogelijk groen komt. Met elkaar maken we Dirkzwager tot misschien wel de tofste buurt van Schiedam.

En wist je dat er op dit moment al een leuke speeltuin aanwezig is in het plangebied? Achter het 5e plein zit een bijna verborgen binnenstedelijke speeltuin!

Foto

Interesse?

Fase 2A september 2023 in verkoop!

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
OF BEL OOMS MAKELAARS OP 010 273 01 02.

Aanmelden nieuwsbrief