fase 1
Begin 2021 in verkoop

25 herenhuizen 120-195 m²
(3 laags & 4 laags)

De reconstructie

VAN EEN HISTORISCHE STAD

Dirkzwager heeft een rijke en minstens zo rauwe geschiedenis. Op het schiereiland bij hartje Schiedam werd vroeger jenever gestookt, verkocht én gedronken. Het stoken was zwaar werk. Om het vol te houden, kregen de arbeiders een half litertje jenever per dag! Je kunt je voorstellen wat voor situatie dit opleverde, gezien er op enig moment in Schiedam wel 400 jeneverstokerijen waren. Dirkzwager was een belangrijke speler en had op dit terrein 60 tot 70% in bezit en daarom draagt het gebied zijn naam.

Wandel en luister mee

JULES, DIRK, MAARTEN EN BOBBY

nieuwbouw waar muziek in zit!

Het Dirkzwagerterrein wordt ook wel het Distillers District genoemd. Hier tussen de 6 hoogste historische molens van Nederland waren ooit zo’n 400 stokerijen actief en daarmee was Schiedam het internationale hart van de jeneverindustrie. Deze historie willen we koesteren en een plek geven in de nieuwbouw van Dirkzwager. Nieuw en oud gaan hand in hand!

Architect Ralph van de Donk liet zich bij het ontwerp inspireren door spraakmakende personen die betekenisvol zijn geweest voor jenever en gin. Wist je trouwens dat jenever de grondlegger is van gin? Bij de vervaardiging van gin speelt de jeneverbes ook een belangrijke rol.

Naast de monumentale panden en molens in Dirkzwager staan straks nieuwbouwwoningen. Gebroederlijk naast elkaar alsof het nooit anders geweest is. Bobby, Dirk, Maarten en Jules verrijken Dirkzwager fase 1. In fase 2 en 3 worden deze aangevuld met nog veel meer types! Waarom deze eerste vier woningtypes zo genoemd zijn, leggen we graag aan je uit.

wat is jouw keuze?

foto

Als je besluit in Dirkzwager te gaan wonen, welk van deze mannen zou je ´in
 je armen te sluiten’? Plak je ‘Deze wordt het sticker’ op het bord van jouw keuze.

het inrichtingsplan

In het totaal komen er in Dirkzwager wel 5 verschillende pleinen met een groen karakter. Het groen op de pleinen is mooi en functioneel. Je kijkt er leuk op uit, kinderen kunnen er spelen en het regenwater wordt op een natuurlijk manier geborgd. En dat is nodig, want tegenwoordig zijn er door de klimaatverandering steeds vaker stortbuien, waardoor het riool tijdelijk overbelast raakt.”

Bekijk inrichtingsplan