Welke gevel past bij jou?

Jules, dirk, maarten en bobbie

Dirkzwager gaan we in fasen verkopen. Koop je in fase 1 een huis, dan woon je aan het Groenweegje, de Schie of een gloednieuw, bruisend plein. Bijna ieder herenhuis is uniek. Dit komt onder andere door de verschillende voorgevels. Ga jij straks voor Jules, Maarten, Dirk of Bobbie?

WOONOPPervlakte 144 M2 - 152 M2

Jules, niet
voor watjes.

Jules is geïnspireerd op Jules Deelder. De nachtburgemeester van Rotterdam stond bekend om veel dingen, ook om zijn liefde voor jenever. Volgens hem was jenever de hard-gin. Niet geschikt voor watjes. Hij dronk jenever met een scheutje tonic en niet andersom. Net als de nachtburgemeester gekleed was, is de gevel van Jules in Dirkzwager kreukloos, modern en zwart. Het ontbreken van een schuin dak en de enorme ramen geven het pand een uniek, aantrekkelijk voorkomen.

Foto
Foto

WOONOPPERVLAKTE 118 M2 - 185 M2

maarten, voor
grote jongens.

Maarten Dirkzwager was de eerste van de Dirkzwagers die een jeneverdestilleerderij begon in Schiedam. Velen volgden en werden ook weer door de Dirkzwagers opgekocht. Maarten was de grote baas en daarom verdient hij in het rijtje van de vier Dirkzwager- specials een plaats met een pand dat door vorm, details en grootte doet denken aan een directeurswoning. Door twee woningen te ontwerpen als één type krijgt het de uitstraling van één statig pand.

WOONOPPERVLAKTE 126 M2 - 189 M2

Dirk, Als je van
stoer en
industrieel houdt.

Woningtype Dirk is vernoemd naar een deel van de achternaam van de eerste jeneverstokers in het gebied. Dirkzwager heeft de rauwe, industriële identiteit van het gebied bepaald. Dirk is stoer, stevig door de industriële accenten zoals de donkerekozijnen en lichte balk in de gevel. Vroeger werden de panden verbouwd op basis van behoefte en functie en dat zag je terug in niet-consistent materiaalgebruik en gevelopeningen. Deze elementen heeft de architect terug laten komen in het ontwerp van Dirk. Dirk die op de hoek aan het Groenweegje zit, heeft op de zijkant in het metselwerk een stoere impressie van Floryn.

Foto
Foto

WOONOPPERVLAKTE 123 M2 - 189 M2

Bobbie, weet
te verleiden.

Voor het ontwerp van Bobbie liet de architect zich inspireren door een in Schiedam gestookte gin die inmiddels wereldwijd gedronken wordt. Dus heeft Bobbie een mooie flesgevel gekregen en een patroon in het metselwerk. Het leuke is dat de flesgevel zorgt voor veel extra ruimte op zolder én variatie in de vorm van de daken. Allemaal verschillende panden naast elkaar, zoals je dat ook in de binnenstad van Schiedam ziet. Bobbie is een verleider pur sang. Val jij voor zijn charme?

Interesse?

Fase 2A juni 2023 in verkoop!

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
OF BEL OOMS MAKELAARS OP 010 273 01 02.

Aanmelden nieuwsbrief