image

NATUURINCLUSIEF, KLIMAATADAPTIEF
EN CIRCULAIR maar hoe dan?

Als je klimaatadaptief ontwikkelt en bouwt, anticipeer je op de klimaatverandering. In Nederland is er vaker hevige regenval en lang aanhoudende droogte. Dus hebben we Dirkzwager zo ontworpen dat deze klimaatverandering minder invloed heeft op de buurt. De maatregelen dragen bij aan een fijnere leefomgeving. Het is overal gewoon veel groener! En dat in de stad.

een beetje anders
Helpt veel

Het regenwater vangen we op in waterbergingen onder de pleinen én in de kelder van de oude alcoholopslag van Dirkzwager. We blijven ontwikkelen en deze oplossing is wel heel bijzonder. De kelder krijgt een nieuwe functie , waarmee we voorkomen dat het water niet direct in het riool komt. Het water loopt vertraagd de bodem in en daar profiteren planten en bomen van. Zeker in droge periodes. Op de pleinen zie je deze speciale manier van waterbergen terug. Soms staat er water in de lager gelegen delen, soms is het droog. De beplanting die we kiezen kan hier prima mee omgaan. Omdat onze ambities verder rijken dan het openbaar gebied, komt er ook een regenton in elke tuin. Hoe groen ga jij straks doen?

Foto
Foto

ook een fijn thuis
voor dieren

Klimaatadaptief dus. Maar ook natuurinclusief! Een daarmee verrijken we de biodiversiteit. We willen dat de reeds aanwezige dieren in de buurt zich welkom blijven voelen én dat er misschien nog meer vogels en insecten bijkomen. Dat doen we door gevarieerd groen aan te brengen en nestkasten in de gevels van een aantal hoekwoningen (bouwnummer 14 en 15) te metselen. De zwaluw en huismus kunnen hier rustig nestelen. Ook wordt er rekening gehouden met verblijfplaatsen voor de vleermuis. Voor iedereen is Dirkzwager een fijn, groen thuis in de stad.

wat kunnen we herbruiken
in de toekomst?

Wist je trouwens dat we diverse gebouwen op het terrein circulair slopen? Minimaal 95% van de materialen willen we hergebruiken. Jules past helemaal bij onze circulaire ambities. Dit stoere huis wordt gebouwd met ‘fixbrick’. De gevelsteen wordt niet met specie gemetseld, maar op elkaar gestapeld met een kliksysteem. Zo kunnen stenen in de toekomst gemakkelijk hergebruikt worden. Bijkomend voordeel is dat specieloos bouwen voor veel minder afval op de bouwplaats zorgt. Het unieke systeem draagt ook nog eens bij aan een nog stoerdere uitstraling van Jules. Modern en eigenzinnig, zoals de ‘Nachtburgemeester van Rotterdam’ was!

lees meer
Foto

Interesse?

Fase 2A september 2023 in verkoop!

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
OF BEL OOMS MAKELAARS OP 010 273 01 02.

Aanmelden nieuwsbrief